pixiecharm.blogg.se

Reparation under vatten

Publicerad 2016-07-15 12:50:00 i Allmänt, Segling,

Dag 3 (11/7)

Det hade regnat en hel del under natten och det hade kommit in vatten i min koj, vilket inte var så mysigt. Trots en dålig natts sömn gick jag upp tidigt på morgonen. Vi skulle vara på Biltema kl. 7.00 på morgonen och det var en 4 km lång promenad dit. På Biltema köpte vi saker för att möjligtvis kunna laga propellern. När vi kom tillbaka till båten åt vi frukost innan det var dags för att ta tag i problemet med propellern. Mamma och Signe dök ner i det kalla hamnbassängsvattnet för att undersöka propellern. Då problemet med propellern lokaliserats (en mutter hade flyttat på sig och fastnat) lagades det med mycket möda både i och utanför båten. Klockan hann bli ganska mycket innan propellern var fixad så vi bestämde oss för att äta lunch innan vi skulle fortsätta vår färd.

Vi seglade ut ur hamnen med en fock och mesanen. När vi kom ut på lite mer öppet vatten blåste det ordentligt. Vi var tvungna att kryssa en hel del innan vi nådde Mjödö som skulle bli vår natthamn. Direkt efter tilläggning förbereddes kvällsmat då klockan hade hunnit bli ganska mycket och vi var hungriga. Det blev kalops idag igen, då det blivit över sen dagen före.

Mjödö var en fin ö och trots lite för mycket vind, som svepte runt ön, lyckades vi förtöja väl kring de perfekta tallarna, som stod på ön. Klippavsatsen som vi gick in mot med fören var perfekt för ombord- och ilandstigning. På ön såg man spår efter stenbrytning. Mellan klipporna och stenarna växte träd och mycket blåbärsris. Tyvärr var det lite snålt med bär, men vi lyckades ändå plocka upp emot 2 liter bär. En del av bären gick åt till en blåbärspaj, som åts med vaniljsås på kvällen. Resten sparade vi till dagen därpå. I vattnet var det algblomning, men Edit trotsade detta och tog ett dopp ändå. På kvällen planerade en del morgondagens rutt, medan andra löste korsord. Ett glas vin avnjöts av de som ville innan det var sängdags. 
 
Undervattensdykning för att laga propellern
 
Blåbärsplock
 
Edit badar
Mer blåbär
 
Vilja
 
(Inläggen kommer kompliteras med fler bilder då jag har mer tid och mer internet)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Minna

22 år. Läkarstudent. Segling. Musik. Djur.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela