pixiecharm.blogg.se

Varma mackor och bad

Publicerad 2016-07-15 13:01:53 i Allmänt, Segling,

Dag 5 (13/7)

När vi vaknade sken solen i Loftahammar. De som inte fick möjlighet att duscha dagen innan duschade nu. Det köptes frallor och bröd från ett bageri i byn till frukosten.

I hamnavgiften ingick wifi. Tyvärr räckte inte det ut till bryggan där vi hade vår båt, så jag gick in till land och satte mig på en bänk i solen utanför hamnkontoret med min dator. Där hade jag utsikt över sjömacken och såg alla båtar som kom in för att tanka; underhållning på hög nivå.

Strax innan lunch kastade vi loss för att ta oss ut på havet. Det hade börjat blåsa en hel del och vi seglade bara med en fock och mesanen. Tillslut kom vi fram till Tallholmen. Det var en jättefin ö med ordentligt djup nära klipporna och bra stenar att förtöja i. Dock fick vi inte ankaret att fastna ordentligt på botten trots tre försök. Dessutom svepte vinden runt ön från alla håll och kanter. Trots detta bestämde vi oss för att det var tillräckligt bra för natten.

Till lunch gjordes varma mackor med gårdagens köttfärssås. Mycket gott!

Solen lyste och himmeln var blå med endast några enstaka moln på himlen som passerade förbi. På däck solade folk och några tog till och med ett dopp i det kalla vattnet.

Till kvällsmat åts rökt lax, potatis och sås. Efter det spelades familjespelet ”När då då?”. Kvällen avslutades med ett glas vin upp på ett vindstilla däck samtidigt som solen gick ned på en molnfri himmel.

 

Edit tar en varm macka
 
 Solning på däck

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Minna

22 år. Läkarstudent. Segling. Musik. Djur.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela